dilluns, 17 d’octubre del 2016

TAGA (2.040m)

Bona tarda rutaires!

Avui us portem una ruta fins al cim del Taga. El Taga és una muntanya del Ripollès. Està situada a la Serra Conivella i està separada de la Serra Cavallera per la Portella d'Ogassa. Tot i que no és una muntanya molt alta, domina la vall del Freser i del Ter i és un punt de referència de la comarca.

Hem de començar la ruta, direcció Ripoll i quan arribem a Sant Joan de les Abadesses seguim el rètol que hi ha al pont el qual ens porta cap a Ogassa. Travessem Ogassa i el veïnat de Prat Pinter i uns quants metres més amunt veurem una senyalització que ens porta cap a l'esquerra a l'ermita de Sant Martí d'Ogassa. Un cop arribem deixarem el cotxe al costat de l'església.

La ruta comença per un camí que trobarem al costat de l'església, és molt important que seguim uns senyals amb marques circulars blanques i el centre verd, ja que aquests senyals ens guiaran fins al cim.

Durant el recorregut ens anirem trobant filats de tanques, no passa res, podem passar sense cap problema, ja que estan col·locades a causa de la gran quantitat de bestiari que hi ha. Cal destacar que el recorregut s'inicia amb una pujada una mica forta, tot i així als pocs metres trobareu una esplanada amb una font per descansar. A partir d'aquest punt la cosa comença a complicar-se, ja que el nivell d'intesitat puja i el desnivell també. Durant el camí trobareu bestiari pasturant o inclús ocupant el camí. 

Un cop arribeu a dalt veurem que el Taga queda a l'esquerra al fons, des d'aquest punt queda l'última grimpada per arribar al cim. A mesura que aneu agafant alçada la temperatura baixarà considerablemet, per la qual cosa, ús recomanem que si comenceu a anar per aquestes dates, porteu roba d'abrigar. Un cop a dalt podreu gaudir d'unes panoràmiques meravelloses. Nosaltres no vam poder gaudir gaire aquestes vistes des de dalt del Taga, ja que va començar a baixar una boira molt espessa, la qual es va apropiar de tot el paisatge. 

Esperem que feu amb ganes aquesta ruta, ja que tot i que el desnivell és força elevat i la intensitat una mica forta val la pena pujar a aquest cim, ja que el paisatge i la naturalesa que l'envolta és una experiència única!

ENRUTA'T!

FONT: ENRUTA'T

FONT: ENRUTA'T

FONT: ENRUTA'T

FONT: ENRUTA'T

FONT: ENRUTA'T

FONT: ENRUTA'T

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada