divendres, 28 d’octubre del 2016

ESCALADA | 4

Bona tarda rutaires!

Avui arribem al final dels posts d'escalada! Per això, avui us portem una ruta d'escalada per Montserrat! Més concretament La Magdalena Inferior.

Ens iniciem des de l'estació superior de Sant Joan prenent el camí cap a Sant Jeroni. Un cop arribem a l'altura de La Magdalena inferior trobarem un corriol que porta a les escales de Jacob. Hem d'estar atents, ja que uns mica abans d'arribar a les escales comença la via. Pel que fa a la dificultat de la via: V- (BD+) i la llargada és de 90 metres.

Al primer llarg hem d'anar amb compte, ja que és on haurem d'assegurar més al llarg de tota la via. També cal tenir cura amb la superfície rocosa, ja que la podem trobar una mica lliscosa. Al segon llarg, tot i que el llarg comença vertical, durant l'ascens trobarem bones preses per poder agafar-nos. El tercer llarg és una mica més fàcil que les dues primeres tirades, a més a més seguim trobant bones presses i moltes assegurances. Finalment arribem a l'últim llarg! Els que ens portarà fins al cim de l'agulla, el qual té una dificultat de |||.

El descens, el realitzarem fent ràpel per la via de la cara sud. Després haurem de buscar les escales de Jacob, les quals hem comentat abans i un cop les trobem ja serem novament a l'inici de la via!

Montserrat és un lloc meravellós per escalar, tot i que aquesta via no és una via per iniciar-se, ja que la superfície lliscosa de la roca pot dificultar l'ascensió. Per això, totes i tots aquells i aquelles que estigueu començant a iniciar-vos us recomanem altres vies o començar a provar al rocòdrom, ja que és la millor opció i més segura, ja que no requereix tant de material, com fer escalada a paret rocosa. 

Esperem que us hagi agradat aquests posts d'escalada! Recordeu que la setmana que ve estrenem un nou esport de muntanya tots els divendres! I per a tots aquells que teniu ganes de provar-ho no tingueu cap dubte en provar-ho! L'escalada enamora, a més a més que exerceixes tot el cos i treballes les 4 extremitats del cos!

Rutaires us volem desitjar que passeu un pont genial! Recordeu que podeu compartir amb nosaltres totes aquelles experiències o fotografies durant les vostres aventures per la muntanya! Bon cap de setmana!

ENRUTA'T!

FONT: ENRUTA'T

FONT: ENRUTA'T

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada