dijous, 13 d’octubre del 2016

LA VALL DE SANT DANIEL

Bona tarda rutaires!

Sabem que aquesta setmana no és la millor per sortir de ruta, doncs sembla ser que les pluges están arribant amb força a gran part de Catalunya!

Però no us desanimeu perquè segons els meteorolegs el sol tornarà a sortir durant el cap de setmana i potser llavors sí que us vidrà de gust fer una sortideta...

Avui us volem parlar d'un entorn natural molt bonic i alhora molt a prop de la ciutat de Girona, es tracta de la Vall de Sant Daniel. La vall ocupa una extensió de 800 hectàrees aproximadament i està delimitada per la muntanya de Montjuïc i el massís de les Gavarres.

Els cims d'aquesta zona són Sant Miquel (388m), el Puig Estela (379m), el Puig Ventós (329m) i el Puig de les Àligues (279m). Aquests no són dels més alts, i és una oportunitat per animar als vostres amics o amigues no tant aficionats/des a fer un tastet del que és el muntanyisme!

Si voleu fer una ruta lleugera per la vall un punt de sortida que us recomanem és la plaça de Sant Pere de Galligants (i aprofiteu per adminar el monestir, una de les mostres més notables del romànic català) i a partir d'aquí caldria començar a remuntar el riu Galligants per la seva riba fins a arribar al Monestir de Sant Daniel, i llavors si seguiu la carrereta ja us endinsareu a la preciosa Vall de Sant Daniel.

CURIOSITAT: Abans que la vall es conegués amb el nom de Sant Daniel, es coneixia com a la vall ombrosa, tenebrosa o profunda per la quantitat de vegetació. No va ser fins l’any 888 quan es va començar a conèixer amb el nom actual.

Us animem a explorar aquest entorn natural rutaires!

ENRUTA'T!

FONT: ENRUTA'T

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada