divendres, 4 de novembre del 2016

DESCENS | 1

Bona tarda rutaires!

Avui iniciem tots els divendres d'aquest mes amb un esport que ens té fascinades! Iniciem aquesta sèrie de posts amb el descens!

Per tots aquells i aquelles que no conegueu aquest esport avui us en fem cinc cèntims. El descens és una modalitat que és pràctica amb la bicicleta i és que a Enruta't som unes amants d'aquest esport, per això, volem compartir amb vosaltres 4 meravellosos posts amb consells i tècniques perquè us animeu a practicar-lo! Però aneu amb compte! Un cop proveu el descens us enamorarà!

El descens és una modalitat de ciclisme tot terreny que consisteix a baixar a tota velocitat per un terreny complicat. Pot fer-se tant per muntanya, utilitzant el pendent natural del terreny, com per ciutat, utilitzant tot tipus d'elements urbans com escales, rampes, o parcs dissenyats per a aquestes bicicletes.

Per practicar aquesta modalitat hem d'utilitzar unes bicicletes que són molt específiques i que no són pràctiques per a molt més, ja que tenen un quadre pesat i molt robust, preparat per rebre una quantitat de cops sense que es trenqui, una  forquilla molt més llarga del normal amb un angle de gir molt reduït, amortidor del darrere, unes rodes molt amples amb tacs grans i amb una relació de marxes baixa. Pel que fa al manillar és llarg i amb doble altura i el selló sempre va baix i colo·lcat cap a dalt.

Pel que fa al pilot ha d'anar molt ben protegit, ja que s'exposa a grans caigudes, les quals poden causar ferides superficials a causa del terreny o fractures. Per això, a causa que les caigudes poden ser greus cal utilitzar protecció integral: casc integral, guants, genolleres, colzeres, peto integral i ulleres de màscara.

No us perdeu el post del pròxim divendres sobre aquesta modalitat de ciclisme que us deixarà fascinats i fascinades!

Bon cap de setmana rutaires!

ENRUTA'T!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada