dijous, 10 de novembre del 2016

ANETO (3.404m)

Bona nit rutaires!

Avui us portem un dels pics més prestigiosos del Pirineu i és que si bé coneixeu els cims que vesteixen el Pirineu sabreu quin és el més alt, efectivament, l'Aneto!

Coronar l'Aneto és una ascensió de les més conegudes i prestigioses. Cal tenir una preparació física i el material adequat depenent de l'època de l'any, per tal d'assimilar grans riscos. A Espanya és un dels cims més simbòlics pels amants de la muntanya!

Començarem la ruta des de l'aparcament del Pla de la Besurta, on trobarem el refugi de la Renclusa, punt de partida per la majoria d'excursionistes del Massís de la Maladeta. Continuarem cap al sud travessant el prat que rodeja el torrent de la Maladeta per començar a pujar rampes i buscanr els signes que ens senyalin el camí per superar el primer tram. Durant tota l'ascensió podreu gaudir d'unes vistes meravelloses, i en aquest moment, és quan ho comencen a ser.

Seguirem ascendent fins a la cresta dels Portillons, deixant a la nostra esquerra el Portilló Inferior i començant a pujar per l'entrada al glacial per l'esquerda del Portilló Superior. Des d'aquí començarem a contemplar el cim de l'Aneto. Veure el vostre destí us recarregarà les piles, ja que per arribar a aquest punt haureu de fer un gran esforç. En aquest punt, ens haurem de col·locar els grampons i començarem a caminar per l'enorme diagonal que travessa el glacial sota el pic de Corones fins al serral de Corones. Continuarem per l'empinada pujada de neu que ens portarà fins al cim de l'Aneto. En aquest punt ens hem de treure els grampons i pujar entre les roques fins al Pas de Mahoma. Un cop hàgim aconseguit aquest tram només ens quedaran uns pocs metres per arribar al cim!

No tenim paraules per descriure un dels cims més alts dels Pirineus, pots observar una panoràmica de 360º al·lucinant! És una sensació indescriptible! Per totes aquelles persones aficionades a coronar cims us animem plenament a pujar al prestigiós Aneto. Recordeu que és una ruta que necessita una prèvia preparació física i un material adequat segons l'estació de l'any. Tot i així, són unes vistes que ús deixaran amb la boca oberta i tot l'esforç i patiment es resumirà en una sensació extraordinària! Com bé us hem comentat, no hi ha paraules per descriure-ho, és una experiència que heu de viure vosaltres mateixos i mateixes!

Esperem que us hagi agradat aquest post rutaires! Per nosaltres va ser una experiència única!

ENRUTA'T!

FONT: ENRUTA'T

FONT: ENRUTA'T

FONT: ENRUTA'T

FONT: ENRUTA'T


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada