dilluns, 12 de desembre del 2016

INICIACIÓ AL TRAIL RUNNING I RAONS PER PROVAR-LO!

Bona tarda rutaires!

Esperem que hàgiu gaudit molt del pont i que hàgiu aprofitat per fer moltes rutes! Avui us portem un post sobre com iniciar-se en curses de muntanya, o trail running. Si teniu ganes de provar aquesta modalitat, seguiu llegint, potser després de llegir el post acabeu convençuts del tot!

QUÈ ÉS LA CURSA DE MUNTANYA?

La Cursa de Muntanya o trail running és un esport que consisteix a córrer per senders de muntanya o camins secundaris, entre turons i muntanyes, tot creuant abruptes pendents i rius. La principal diferència amb el senderisme o les maratons corrents, és doncs, que el trail running es fa en terrenys muntanyencs i amb desnivell. 

CONSELLS PER PLANIFICAR L'ENTRENAMENT:

Si voleu iniciar-vos al trail running cal tenir en compte els seguents punts a l'hora de planificar-se un bon entrenament:

És important que entreneu, com a mínim 3 dies a la setmana. Aquests entrenaments han de seguir sempre el mateix patró: escalfament + entrenament + baixada de pulsacions + estiraments. És molt important seguir els quatre passos, d'aquesta manera evitarem possibles lesions.

Durant   els entrenaments caldrà centrar-se en practicar la tècnica de pujada i baixada, que com hem vist és la principal característica del trail running i no sempre estem acostumats a córrer en terreny abrupte i el cos s'ha d'acostumar.

Cal recordar que es tracta de trobar la distància i dificultat ideal de cadascú a l'hora de fer els entrenaments i no fer sobre esforços, cada esportista és diferents i la càrrega que por suportar també.

A més, cal conèixer i respectar el terreny que trepitgem, les condicions poden canviar i cal prendre precaucions i no assumir riscos innecessaris.

LA IMPORTÀNCIA DEL BON DESCANS:

Per rendir més en els nostres entrenaments és primordial que acudim amb uns músculs descansats. D'aquesta manera tindrem més força i ho notarem a la llarga. 

- És necessari dormir les hores suficients a la nit. Es recomana dormir un mínim de 8 hores.

- També és primordial guardar descans entre els entrenaments. Si aquesta fase no es respecta i el múscul sempre està estressat el rendiment serà molt menor. 

- En la fase de descans també s'inclouria el descans actiu, que podria ser un entrenament de baixa intensitat com fer ioga, pilates, running, cycling... o una caminada tranquil·la. 

BONES RAONS PER PROVAR-LO:

 A part de l'aspecte físic, el trail running també beneficia al nostre estat mental molt més del que us imagineu! Ens ajuda a desconnectar de la rutina, mantenir la calma i reduir l'estrès. A més anivell social, compartir aventures a la muntanya és una molt bona forma d'enfortir l'amistat i conèixer a noves persones amb una mateixa afició.

Ja ho veieu rutaires, es tracta d'una activitat que proporciona un conjunt complet de beneficis! A més, pots endinsar-te en l'autèntica bellesa de la naturalesa i de la muntanya: impressionants vistes i aire pur!

A què espereu per provar-lo? Nosaltres ja ens ho hem apuntat com a objectiu pel 2017! 

ENRUTA'T!

CORREDORS DE TRAIL RUNNING

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada