divendres, 16 de desembre del 2016

CONSELLS PER ANAR DE RUTA A LA NEU AMB EL NOSTRE GOS

Bona nit rutaires!

Durant aquesta temporada de neu les rutes ens ofereixen paisatges nevats impressionants! Però moltes vegades un dels millors companys de rutes són els nostres fidels amics, els gossos. Per això, durant aquesta època, és una molt bona ocasió per portar-los, ja que és una sensació que els hi encanta i s'ho passaran genial! Ja que als gossos, igual que a molts amos, els agrada anar a la muntanya!

Cal aprofitar aquestes èpoques, ja que poden gaudir de córrer per la neu, ja que els hi encanta a molts d'ells, però hem de tenir presents un seguit de consells per evitar tenir problemes amb les nostres mascotes. 

PROTECCIÓ DELS COIXINETS:

Hem de protegir els coixinets, ja sigui amb productes especials, els quals aplicarem una setmana abans o posant-los botes adaptades per a ells. Si no, una altra opció és posar-los uns mitjons a les potes i subjectar-los amb esparadrap.

Si no fem això, poden sorgir lesions a causa de petites boles de gel que es van formant als coixinets o per la sal dels camins i carreteres. Una altra lesió, que poden patir, són les cremades per fred, sobretot si són cadells o no estan acostumats a trepitjar neu. Hem de rentar-los els peus abans de marxar de la muntanya i evitar que s'ho llepin.

PROTECCIÓ DEL FRED:

Una de les causes que poden patir a causa del fred és la hipotèrmia. Tot depèn de la mida del gos, l'edat, el tipus de pèl, la constituació corporal, etc. Cal tenir en compte que els gossos de mida petita tenen més superfície corporal per on perden calor.

NO PODEN MENJAR MASSA NEU:

Als gossos els hi encanta menjar neu, ja que és una font d'aigua refrescant però de vegades al fer una ingesta massiva pot acabar provocant que vomitin. Per això, hem d'evitar que en mengin controlant-los en tot moment.

Finalment, si el vostre gos té el nas molt clar, li podeu posar protecció solar al nas especial per a ells.

Esperem que us serveixin aquests consells per tal d'aplicar-los i poder compartir rutes i experiències amb les vostres mascotes! Que tingueu un molt bon cap de setmana!

ENRUTA'T!


FONT: PIXABAY (CC)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada