divendres, 2 de desembre del 2016

CONSELLS PER ACAMPAR A L'HIVERN

Bona nit rutaires!

L'hivern ens porta paisatges diferents! El fred es presenta a vegades com un repte, per això, avui per tots aquells que voleu acampar amb fred us portem uns quants consells.

PLANIFICAR BÉ LA SORTIDA:

Cal que planifiquem bé la sortida, consultar els mapes, informar-nos del temps, la zona a la qual anirem d'excursió i en el cas que aneu a alta muntanya, del risc d'allaus!

TENIR PRESENT LES HORES DE SOL:

A l'hivern les hores de sol disminueixen i per això, és molt important saber quantes hores de sol queden abans que es faci fosc, ja que ens podem trobar que no tinguem el campament preparat a temps i amb la foscor se'ns dificultaria la feina.

PREPARAR BÉ LA TENDA PER DORMIR:

Cal que plantem correctament la tenda, per això quan tinguem localitzat l'espai on acamparem, podeu posar fulles seques en el lloc on acampareu, ja que d'aquesta manera, us donarà comoditat i a més a més us mantindrà secs en climes humits. Sobretot, no oblideu clavar bé les piquetes!

Un altre aspecte important és, el d'aïllar bé el sac del terra de la tenda, per això, cal que feu servir un aïllant o màrfega, ja que d'aquesta manera podem aconseguir estar fins a 4 ºC més calents. Quan trèieu el sac de la funda, cal que el sacsegeu per tal d'afavorir que les fibres sintètiques augmentin el volum del sac.

Abans de posar-vos dins del sac, cal que tingueu el cos calent, d'aquesta manera afavorireu la retenció de la calor i dormireu més a gust. Un consell és fer una mica d'exercici abans d'anar a dormir i treure's la roba mullada. 

Un cop estigueu a dins del sac, cal que assegureu d'ajustar bé les cordes per tal d'evitar que la calor s'escapi. Si durant la nit teniu molt de fred, podeu fer servir una manta tèrmica. Algunes mantes tèrmiques reflecteixen fins al 80% de la nostra calor corporal i ens poden ajudar a entrar en calor. Un altre aspecte a tenir en compte és que cal que us cobriu el cap amb un gorro, ja que pel cap es perd molta calor.

En el cas que arribéssiu a tenir un fred molt intens, podeu escalfar aigua calenta, posar-la a dins d'ampolles i passar-vos les ampolles per les extremitats.

Esperem que us siguin ben útils aquests consells! Recordeu que sempre cal portar la roba i l'equipament adequat per cada estació de l'any, per això cal que us assegureu que el vostre sac pot conservar la calor a temperatures baixes!

Us volem desitjar un molt bon cap de setmana i pont! La setmana que ve únicament ens veurem dos dies pel blog! Ja que agafem unes mini vacances per tal de portar-vos noves rutes! Fins a la setmana que ve rutaires!

ENRUTA'T! 

TENDA DE CAMPANYA EN MIG DE LA NIT


MUNTANYISTA DE RUTA OBSERVANT EL PAISATGE

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada