dilluns, 19 de desembre del 2016

6 CONSELLS PER PROTEGIR ELS ULLS DE LA NEU

Bona nit rutaires!

Avui us portem 6 consells per protegir la vostra vista de la neu. A la muntanya, d'excursió per la neu o a les pistes d'esquí cal tenir molt present que la protecció dels nostres ulls és igual d'important que el material que triem per a realitzar les activitats de muntanya a la neu.

1. LA LLUM ULTRAVIOLETA:

La neu pot arribar a reflectir el 80% de la llum solar, encara que hi hagi núvols. Cal tenir present que els efectes de la radiació ultravioleta són més agressius a la muntanya, ja que augmenten amb l'altitud. Per això, ens hem d'assegurar que el filtre de les nostres lents sigui de categoria 3 o 4, perquè  absorbeixi almenys un 95% de la radiació ultravioleta.

2. VIGILA AMB EL VENT:

El vent pot causar dificultat de visió, especialment a la neu, ja que l'aire pot contenir partícules de mico cristalls de gel, que poden projectar-se sobre la còrnia. Amb les ulleres evitarem el contacte amb la neu i altres elements com per exemple una branca d'un arbre.

3. HEM DE TENIR UN BON CAMP DE VISIÓ:

Hem de portar unes ulleres còmodes i que s'ajustin perfectament a la nostra cara. Per això, a l'hora d'escollir-les, hem de decidir-nos per unes que ens proporcionin suficient visió perifèrica i evitin la distorsió lateral. Unes ulleres ideals serien aquelles que cobreixin bé tota la zona ocular, per exemple unes ulleres de màscara.

4. ELS COPS:

El millor és escollir unes ulleres que a més a més tinguin una cinta regulable per tal de poder ajustar-les molt millor. Cal tenir en compte de quin material estan fetes a l'hora d'escollir les ulleres, ja que una muntura flexible disminueix el risc de trencament.

5. NO T'AUTOMEDIQUIS:

En el cas que ens notem símptomes oculars, com ara coïssor, llagrimeig, sequedat... el primer que hem de fer és visitar els professionals. Mai hem de prendre la decisió d'automedicar-nos.

6. GAUDEIX DE LA NEU:

Els esports d'hivern et donen l'oportunitat d'entrar en contacte amb la natura i admirar els meravellosos paisatges nevats. Per això, hem d'aprofitar al màxim la temporada d'hivern per tal de gaudir de tot allò que ens ofereix aquesta època de l'any!

Esperem que us serveixin aquests consells i recordeu que la vista cal cuidar-la i no oblidar que les ulleres són un element molt important, per això quan fem la nostra selecció, cal que ens decantem per unes bones ulleres que ens assegurin una bona protecció.

ENRUTA'T!

ESQUIADOR


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada