dimecres, 30 de novembre del 2016

GRA DE FAJOL (2.714m)

Bona tarda rutaires!

Avui us portem una ruta fins al Gra de Fajol per la Cara Nord, un dels cims més concorregut del Circ d'Ulldeter.

Iniciarem la ruta a la zona d'aparcament del Refugi d'Ulldeter, a la carretera amb accés a l'Estació d'Esquí de Vallter 2000. Des de Setcases, seguirem les indicacions fins a arribar a Vallter.

Aquesta ruta presenta un desnivell de 800 metres i 450 metres de canal. On trobarem pendents de neu fins a 60º poc després de començar la via de la Cara Nord. Per això, durant aquestes èpoques, on la neu ja és present, necessitarem material específic: Equip bàsic d'hivern, 2 piolets i casc.

Un cop tinguem tot el material preparat ens posarem en marxa retrocedint per la carretera fins al desviament del Refugi Ulldeter, des d'aquest punt, veurem marcat en tot moment per on de seguir la nostra ascensió. Uns metres més a dalt, ens desviarem pel camí que porta al Refugi Ulldeter, per tal de continuar en direcció al Gra de Fajol pel lateral d'una de les pistes de l'estació de Vallter 2000.

Continuarem amb la següent ascensió, la qual té una inclinació de fins a 55º. Uns metres més a dalt, arribarem per tal d'aconseguir el pas clau, un petit ressalt d'uns 60º cobert per una capa de neu pols que ens farà patir una mica, ja que la dificultat de l'ascensió augmentarà. Continuarem buscant el traç més evident de la Cara Nord, la qual ronda amb una inclinació de 55º.

Hem de continuar l'ascensió per aquest pendent de 55º, en aquest punt, ja haurem superat la part més complicada de la via, per la qual cosa, només ens queda fer l'últim esforç per arribar al cim! 

Cal destacar que és una ruta amb una dificultat mitjana. Requereix material específic i més en aquesta època de l'any. Us volem animar que la proveu de fer-la, ja que les rutes per la neu són una experiència al·lucinant i una sensació totalment diferent!

ENRUTA'T!

ASCENSIÓ AL CIM
FONT: ENRUTA'T

ASCENSIÓ AL CIM
FONT: ENRUTA'T

VISTES DES DEL CIM
FONT: ENRUTA'T

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada