divendres, 25 de novembre del 2016

DESCENS | 4

Bona tarda rutaires!

Avui acabem la secció de posts de descens! Per això avui ús volíem portar 5 trucs per sortir ben parats i parades en una caiguda! Com bé hem comentat en els posts anteriors, el descens és un esport que requereix tècnica i pràctica i això suposa que haurem de patir moltes caigudes i durant una bona temporada estarem més al terra que a sobre a la bici! Us volem donar 5 consells bàsics per no patir grans danys a les caigudes!

1. MILLORA LA SITUACIÓ:

Quan estem caient el nostre cervell recull més informació, els nostres ulls capten més informació per minut i notem que tot s'alenteix al nostre voltant, en aquest moment hem de pensar com poder minimitzar les lessios i per tal de fer-ho hem de reaccionar i moure'ns a un costat o a cap a un altre. Sembla que sigui una reacció obvia o impulsiva que podem fer en una situació de caiguda però el cert, és que moltes vegades caiem amb tot el pes mort del cos sense fer absolutament res per minimitzar el cop.

2. BYE BYE BICICLETA:

Constantment ens preocupem per la nostra bicicleta i és que al final es converteix en un dels nostres béns més apreciats, inclús en les pitjors caigudes. Hem d'oblidar-nos de la nostra bicicleta en una situació de caiguda, aprendre a tirar-la a un costat, ja que moltes vegades pel la por que a la bicicleta li passi alguna cosa no som conscients del perill que suposa no controlar la situació. Al final, val més la pena reemplaçar una peça trencada o una bicicleta que estar mesos lesionats o lesionades.

3. APRÈN A BAIXAR:

Una tècnica bàsica per esquivar caigudes és aprendre a baixar ràpidament de la bicicleta, ja que aquesta tècnica et lliurarà en forces ocasions d'una caiguda. 

4. ELS PEUS PRIMERS:

Sempre ens han dit que si sortim disparats o disparades per sobre del manillar mai hem de caure amb les mans per davant, ja que el correcte és intentar rodar. Sortir disparats o disparades per sobre el manillar és una de les pitjors caigudes que podem tenir, ja que l'impacte pot ser molt greu i les lesions poden ser importants. Per això, hem d'intentar saltar per sobre del manillar de forma que els peus aniran primer, de tal manera que caurem de forma controlada a terra. És una tècnica difícil! Però pots practicar-la agafant un pal i saltant per sobre d'aquest com si fos el manillar.

5. RODAR:

Un dels errors que solem cometre quan tenim una caiguda és intentar parar-nos. Cal recordar que quan patim caigudes solem anar a grans velocitats, per això hem d'intentar mantenir els peus a terra, encongir-nos i rodar.

Esperem que us siguin ben útils aquests consells! Sabem que són tècniques que no són fàcils de portar a la pràctica, però si ho intentes, amb el temps, el teu cervell les anirà assimilant, de tal manera que reduiràs molt més els danys de les caigudes i inclús arribaràs a evitar caigudes greus!

Esperem que passeu un molt bon cap de setmana rutaires! Tornem el dilluns que ve amb noves rutes i experiències! 

ENRUTA'T!

DESCENS MTB PEL BOSC

CICLISTA DESCENS MTB FENT UNA CURSA
FONT: PIXABAY (CC)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada